top of page
  • Writer's picturePandora Bakeries Blog

Ταξίδι στην παράδοση με φρέσκα όσπρια και μυρωδάτο ψωμί από τα αρτοζαχαροπλαστεία Πανδώρα.

Updated: Jan 3, 2019

Επειδή αγαπάμε το φαγητό της μαμάς μας ή της γιαγιάς μας αν προτιμάτε, το τμήμα φαγητού των Αρτοζαχαροπλαστείων Πανδώρα μαγειρεύουν για εσάς εδώ και χρόνια τα πιο νόστιμα σπιτικά πιάτα και ζυμώνουν το πιο μυρωδάτο ψωμί για την περίοδο των νηστειών.


Ένας υπέροχος συνδυασμός αγνών υλικών και παραδοσιακών γεύσεων μαγειρεμένα στην κατσαρόλα, ξεπροβάλλουν πίσω από τη βιτρίνα φαγητού καθημερινά και «φωνάζουν» να τα δοκιμάσεις και να ταξιδέψεις στο χρόνο... στις πιο όμορφες παιδικές αναμνήσεις.


Όραμα των Αρτοζαχαροπλαστείων Πανδώρα είναι η διατήρηση του παραδοσιακού τρόπου διατροφής του λαού μας με όλα τα απλά και αγνά χαρακτηριστικά που έχουν οι Κυπριακές και Ελληνικές μεσογειακές συνταγές, διατηρώντας έτσι όλα τα θρεπτικά συστατικά που πρέπει να λαμβάνουμε.


Στο μενού ξεχωρίζουν οι φακές, η παραδοσιακή κοκκινιστή ελληνική φασολάδα, το απίθανο λουβί μαυρομάτικο με λάχανα που μπορεί να φαγωθεί και ως κυρίως γεύμα αλλά και ως σαλάτα.


Ακόμα, σπανακόρυζο, μπάμιες, φασολάκι με καρότα καθώς και μαγειρευτό κολοκάσι, ένα πιάτο που ταυτίζεται όχι μόνο με τις κυπριακές συνταγές αλλά και με ολόκληρη την παράδοση και κουλτούρα του νησιού μας, είναι μόνο μερικές προτάσεις με νόστιμα όσπρια που θα σας κρατήσουν παρέα στις φετινές νηστείες.


Εκτός από την τεράστια ποικιλία φαγητού, τα αρτοζαχαροπλαστεία Πανδώρα προσφέρουν μια εξαιρετική ποικιλία σε ψωμιά από όλο τον κόσμο καθώς και παραδοσιακά κυπριακά και ελληνικά, φτιαγμένα με τα καλύτερα άλευρα και τις καλύτερες και πιο ποιοτικές μεθόδους παραγωγής.


Εδώ και 60 σχεδόν χρόνια, από τότε που ήταν ακόμα ‘’Φούρνος Ακρόπολή’’ και πριν μετονομαστούν σε Αρτοζαχαροπλαστεία Πανδώρα, τηρούν τις παραδόσεις και παραμένουν πιστά στην παραγωγή των υψηλού επιπέδου αρτοποιημάτων, που συντροφεύουν το καθημερινό τραπέζι, με σεβασμό πάντα στον καταναλωτή.


Ανάμεσα τους μπορείτε να βρείτε κυπριακό χωριάτικο ψωμί, με προζύμι, χωριάτικο φόρμας με ελληνικό προζύμι, ολοσίταρο προζυμένο ψωμί με ντόπιο κυπριακό αλεύρι καθώς και το ηπειρώτικο ψωμί Κρήτης που ωριμάζει αργά, διατηρώντας έτσι περισσότερη γεύση και μυρωδιά, που σίγουρα θα ξυπνήσει αναμνήσεις από το χωριό, όταν ζύμωναν οι γιαγιάδες μας στους ξυλόφουρνους.




54 views0 comments
bottom of page