top of page
  • Writer's picturePandora Bakeries Blog

Γνωρίστε τα 6 ψωμιά υψηλής διατροφικής αξίας Πανδώρα

Updated: Jan 3, 2019

Τα αρτοζαχαροπλαστεία Πανδώρα, γνωστά για την τεράστια έμφαση που δίνουν στη διατήρηση υψηλής ποιότητας των πρώτων υλών καθώς και για τη συνεχή έρευνα καινοτόμων αρτοποιημάτων, παρουσιάζουν 6 γευστικές υγιεινές προτάσεις.


Σκοπός της δημιουργίας των συγκεκριμένων εξιδεικευμένων ψωμιών υψηλής διατροφικής αξίας, είναι να καλύπτουν κάθε σύγχρονη γευστική απαίτηση υγιεινής διατροφής με τον καλύτερο τρόπο, δίνοντας στον καταναλωτή την ευκαιρία να βρει ένα πιο εξιδεικευμένο ψωμί, υψηλής διατροφικής αξίας.


Επίσης, μέλη του προγράμματος επιβράβευσης πελατών μπορούν να απολαύσουν 5Χ βαθμούς στις αγορές τους, από 17 Ιανουαρίου 2018 μέχρι 5 Φεβρουαρίου 2018.


 

Πολύσπορο αρτοσκεύασμα Χαμηλού Γλυκαιμικού Δείκτη (54)

Ένα ψωμί με υπέροχη γεύση, που συνδυάζει τραγανή κόρα και αφράτη ψίχα. Ένας υπέροχος γευστικός συνδυασμός προζυμιού, νιφάδων βρώμης, φλοιού σιταριού, ηλιόσπορου, λιναρόσπορου και κολοκυθόσπορου υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες μειωμένη περιεκτικότητα σε αλάτι και υδατάνθρακες με χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη.

Τρόφιμα με χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη όπως το πολύσπορο αρτοσκεύασμα χαμηλού Γλυκαιμικού Δείκτη, προκαλούν αργή και σταθερή αύξηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, διότι απαιτούν μεγαλύτερο χρόνο πέψης και απελευθερώνουν με βραδύτερο ρυθμό τα σάκχαρα στο αίμα.


Ψωμί Ζέας – Zeus Bread

Εύπεπτο και εύγεστο ψωμί, με μεγάλη διατροφική αξία, χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, με αλεύρι Ζέας.


Η θρεπτική του αξία είναι αδιαμφισβήτητη αφού περιέχει μεγάλη ποσότητα ανόργανων στοιχείων, κυρίως μαγνησίου. Επίσης έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες που το κάνουν πιο εύπεπτο, πρωτεΐνες και μέταλλα, σημαντική ποσότητα βιταμινών, κυρίως της ομάδας Β’, προβιταμίνη Α  και βιταμίνη Ε.


Ακόμα, περιέχει λυσίνη, ένα σημαντικό αμινοξύ που ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και είναι σημαντικό στοιχείο στη βιοχημική λειτουργία του εγκεφάλου καθώς και χαμηλό ποσοστό γλουτένης.


Βιολογικό Πολύσπορο με 100% Bio Multiseed Mix 100%.


Ένα ψωμί με τραγανό εξωτερικό, και αφρούγιο εσωτερικά, πλούσιο σε σπόρους, ιδανικό για μια ισορροπημένη διατροφή και για να ξεκινήσετε τη μέρα σας.


Στα βιολογικά συστατικά του Bio Multiseed Mix 100% περιλαμβάνονται: Βιολογικό αλεύρι σίκαλης, βιολογικό σιτάλευρο, βιολογικός λιναρόσπορος, βιολογικό αλεύρι βύνης κριθαριού, βιολογικές νιφάδες βρώμης, βιολογικό αλεύρι ολικής άλεσης, βιολογικό αποξηραμένο προζύμι σίκαλης ολικής άλεσης, βιολογικοί ηλιόσποροι και βιολογική γλουτένη σίτου.


Ψωμί Dinkel


Συνταιριάζει ιδανικά τα διατροφικά οφέλη ενός πλήρους δημητριακού  με  τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι τροφές ολικής άλεσης και αποτελεί την καλύτερη εναλλακτική πρόταση για όσους καταναλωτές ενδιαφέρονται για μια ισορροπημένη διατροφή.


Η ψίχα του είναι ύφυγρη, εμπλουτισμένη με νόστιμους ηλιόσπορους αλλά και φυτικές ίνες μήλου, συνδυασμός που του χαρίζει εξαιρετική φρεσκάδα με μεγάλη διάρκεια αλλά και μια μοναδική γεύση.


Το συγκεκριμένο ψωμί είναι 100% φτιαγμένο από σπασμένους κόκκους Dinkel, χοντροαλεσμένο Dinkel και προζύμι Dinkel, καθιστώντας το ιδιαίτερα εύπεπτο.


Ψωμί Champion, η ολοκληρωμένη επιλογή των ‘’πρωταθλητών’’.


Αρτοσκεύασμα με προζύμι, πλούσιο σε σπόρους δημητριακών για μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. Μια πλούσια πηγή φυστικών ινών, μέχρι και 4 φορές πιο υψηλό ποσοστό από το λευκό ψωμί. Συνδυάζει 6 διαφορετικά δημητριακά, όπως σιτάρι, σίκαλη, βρώμη, καλαμπόκι, κριθάρι και κεχρί καθώς επίσης λιναρόσπορο και σησάμι.


Εξειδικευμένο ψωμί χαμηλό σε κορεσμένα λιπαρά, με υψηλή περιεκτικότητα σε μαγγάνιο. Προσφέρει σημαντική ποσότητα ασβεστίου, σιδήρου και φωσφόρου και είναι μια εξαιρετική πηγή υδατανθράκων και αντιοξειδωτικών ουσιών.


Μια πλούσια πηγή φυτοοιστρογόνων, φυτοστερολών, βιταμίνης Ε, φυλλικού οξέος και ω-6 πολυακόρεστων λιπαρών οξέων.


Ψωμί με ευεργετικούς σπόρους Chia


Ένας απολαυστικός συνδυασμός σπόρων και αλεύρων δημητριακών, προζυμιού σίκαλης & βύνης κριθαριού. Είναι μια σημαντική πηγή Ω3 λιπαρών οξέων, πλούσιο σε πρωτεΐνες και εδώδιμες ίνες και είναι ιδανικό γι’ αυτούς που ψάχνουν ενέργεια μέσα στην ημέρα

Ο άρτος Chia, με περίπου 3,4% σπόρους Chia (Salvia hispanica) αποτελεί πηγή Ω-3  λιπαρών οξέων αφού περιέχει α-λινολενικό οξύ (ALA).


Τα ευεργετικά αποτελέσματα εξασφαλίζονται με την ημερήσια πρόσληψη 2g ALA, τα οποία αντιστοιχούν σε κατανάλωση 150 g άρτου Chia, στο πλαίσιο μιας ποικίλης και ισορροπημένης διατροφής.




850 views0 comments
bottom of page